top of page

Blogg

Är du på rätt plats?


Att befinna sig på en plats där människor i århundranden samlats för att möta sig själva och sin andlighet, skapar en väldigt speciell atmosfär och energi, oavsett om man anser sig tillhöra en religion eller inte. Vistelsen här erbjuder, förutom en enormt vacker, historisk och pittoresk italiensk miljö, också många möjligheter till inre reflektion och lyssnande. Jag överväldigades av hur extra lätt och kraftfullt jag kom i kontakt med såväl min egen inre röst som viskningar och ekon från tidlösa dimensioner.

Var finner du dina kraftplatser? I vilka miljöer kommer du i kontakt med din inre röst eller med Källan?

Den vackert placerade lilla staden Assisi i Italien, några hundratal meter ovanför den bördiga Umbriska slätten och med det höga berget Subasio bakom sig, är en av kristenhetens mest älskade vallfartsorter. Det beror främst på att här föddes och verkade den helige Franciskus, (1187 – 1226). Staden är full av kyrkor, kapell och kloster samt andra minnesmärken efter broder Frans och personer i hans omgivning som den heliga Clara. Den helige Franciskus betraktas som ett av de mest Kristus-lika helgonen hittills genom katolska kyrkans historia. Han var en italiensk katolsk munk och botpredikant som grundade franciskanorden.

The Chalice Well in Glastonbury is among the best known and most loved holy wells in Britain. Many legends are attributed to its chalybeate waters, which flow ceaselessly at a steady rate and temperature that never varies. Not least among these is that they represent the blood of Christ miraculously springing forth from the ground when Joseph of Arimathea buried or washed the cup used at the Last Supper. For others the waters are acknowledged as the essence of life, the gift from Mother Earth to sustain its living forms and so a continuous spring like Chalice Well is a direct expression of an unbounded life force.


Featured Posts
Inga inlägg har publicerats på det här språket ännu
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Archive
Follow Us
  • Facebook Social Ikon
bottom of page