top of page

Blogg

När är du fri? Tankar från ett kloster


Jag gick i kloster en tidig sommarvecka. Hos Birgittasystrarna i Vadstena. Med fokus att följa min egen, och klosterlivets rytm i den mån dessa kunde synkroniseras. Inte utifrån någon religiös övertygelse, mer utifrån längtan efter vila och nyfikenheten på denna plats och dessa kvinnors liv.

Bortom Facebook, google och kontakt med omvärlden. Min inre röst fick stillas och annat fick utrymme att ta plats. En inre frid vällde upp i mig, inom de styrda ramar som ett klosterliv innebär. Men också upproriska och ifrågasättande tankar. Hur kan man ära Guds skapelse genom att vända sig ifrån den? Vari finns den personliga inre rösten och sanningen när man ständigt följer och återger ord ur bibeln som formulerades av män(-niskor) för mycket mycket länge sedan?

Vad är frihet?

Är frihet att ha tydliga regler och ramar så vi kan slappna av och inom dessa ramar få utrymme att vila och lyssna inåt? Är frihet att kunna välja sin egen väg, och varje dag göra små och stora val utifrån sin livsresa? Hur fria är vi i vår frihet? Bombarderade av information, intryck, trender och omgivning? Blir en del av denna frihet ofta transformerad till stress i våra liv?

Hur ser frihet ut i ditt liv?


Featured Posts
Inga inlägg har publicerats på det här språket ännu
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Archive
Follow Us
  • Facebook Social Ikon
bottom of page